Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
 

41% heeft niet de juiste haarkleur

41% heeft niet de juiste haarkleur

Met deze krachtige uitspraak opent Sacha Beuk van Total Color haar gesprek. Een statement dat zij na ruim vijftien jaar ervaring in de kappersbranche eindelijk durft uit te spreken. Kappers zijn een kei in het kleuren van het haar met diverse technieken, daar wordt ook volop in getraind, met geweldige eindresultaten. Het vaststellen van een haarkleur met het juiste kleurkarakter is zeker net zo belangrijk.

Interview: Top Hair International
Tekst: Carla van den Puttelaar
Foto: Sacha Monica Stuurop

Een huid is opgebouwd uit pigmenten, deze kunnen koel (blauw), warm (geel) of een mix zijn van warme en koele pigmenten. Juist vrouwen met een gemengde huid worden dikwijls te koel of te warm gekleurd. “Zonde” zegt Sacha, “want iedere kapper wil zijn klant laten stralen en zijn expertise tonen. Daarbij is het ook belangrijk om te kunnen bepalen hoe donker of hoe licht een klant gekleurd kan worden, hierbij spelen de oogkleur en de donkerte van de huid een grote rol. Natuurlijk zijn er kappers die door hun ervaring door de ‘wol zijn geverfd’ en gevoelsmatig goed weten wat bij een klant past. Maar…., zeg nu eens eerlijk, heb je nooit een twijfel? Past die nieuwe haarkleur straks wel bij de klant, is de kleur niet te licht of ga ik werken met highlights of juist lowlights voor het juiste contrast? Zomaar wat vragen die een kapper onzeker kunnen maken, waardoor het eindresultaat wordt beïnvloed. Niet nodig als je van tevoren kunt analyseren welke kleurhoogte, kleurkarakter en mate van contrast mooi staan bij de klant”.

“Binnen 5 minuten bepaal je exact welke haarkleur past bij je klant”

Door het brede haarkleuraanbod en voortschrijdend inzicht zijn meer kappers geïnteresseerd hun kennis te verdiepen over de huidtoon in relatie tot het kleurkarakter. Reden voor Top Hair om met Sacha Beuk een exclusieve samenwerking aan te gaan op het gebied van haarkleuradvies. In deze Top Hair dan ook de eerste educatieve fotoshoot over haarkleur, huidtoon en contrast. Sacha Beuk werkt al jaren samen met toonaangevende kappers en firma’s die met haar analysesysteem werken.

5 minuten scan

“Met het analysesysteem van Total Color kun je binnen 5 minuten exact bepalen welke haarkleur past bij je klant. Tijd die je anders ook kwijt bent met het uitzoeken van en overleggen over de haarkleur. Iedere kapper, beginnend of ervaren, kan met het analysesysteem zelfstandig de haarkleur bepalen. Het vertrouwen in de kapper neemt toe waardoor de klant ook sneller geneigd is met de verandering mee te gaan.”

Het analysesysteem bestaat uit 2 stappen en werkt als volgt:

Stap1: De ondertoon van de huid wordt bepaald.
Deze analyse zal voor veel kappers een eye- opener zijn omdat maar liefst 41% van de consumenten tussen koel en warm inzit. Het zogenaamde gemengde huidtype. De vrouw met dit huidtype wordt nu nog vaak of te warm of te koel gekleurd. Met de uitkomst uit deze analyse kun je het kleurkarakter van de haarkleur bepalen.

Stap 2: Het bepalen van de mate van contrast.
Contrast kan op verschillende manieren worden aangebracht. Als de klant een lichte huid heeft en het haar wordt donker gekleurd, is er sprake van contrast tussen huid en haar. Een andere manier om contrast aan te brengen is door lichte en donkere haarkleuren met elkaar te combineren. Zoals bijvoorbeeld gebeurt bij het aanbrengen van highlights, balayage of contouring. Ook de intensiteit van een haarkleur heeft effect op de mate van contrast. Een diepe kopertint geeft een heel ander contrast dan goudblond. Door de contrastanalyse weet je exact hoe licht en hoe donker je kunt kleuren, hoeveel tinten verschil en welke intensiteit de klant kan hebben zodat het uiteindelijke effect haar zal flatteren.

Individueel advies

“Kennis over het mengen van haarkleuren en kleur- technieken blijven belangrijk, maar Total Color heeft zijn werking bewezen. Het systeem bestaat al vijftien jaar en de kappers die ermee werken zijn nog altijd enthousiast. De klant krijgt aandacht die zij nergens anders krijgt, medewerkers voelen zich zelfverzekerd, de creativiteit neemt toe en het maken van de juiste kleurkeuze wordt visueel verduidelijkt. Bovendien is Total Color niet merkgebonden en is de analyse toepasbaar bij ieder haarkleurmerk. Dit systeem past helemaal in de huidige tijd, waar individualiteit van de klant voorop staat en klanten een overtuigend advies willen.”

Visualisatie huidtoon en contrastwaarde

“De analyse wordt uitgevoerd met drie kleurstalen. Ik spreek liever niet over kleurshawls omdat veel kappers dan de associatie hebben met een kleuranalyse. Een kleuranalyse is ideaal voor een kledingadvies, maar voor de kapper niet interessant en niet commercieel genoeg. Total Color is exclusief voor de kappersbranche bedacht en de basisprincipes zijn in één dag te leren. Het is een tool die geïntegreerd wordt in het advies waardoor het vertrouwen van de klant en de kapper toeneemt en uiteindelijk voor een sterke klantenbinding zorgt. Vrouwen in hun kracht zetten met de juiste haarkleur is het resultaat.”

Total Color card Haarkleuradvies

Extra service

“Nieuw is de Total ColorCard, een digitale kleurkaart op de telefoon van de klant. De klant ontvangt tips over make-up en kledinggebruik die passen bij de haarkleur. Perfect als je ook make-up verkoopt en een fijne tool om je klant nog meer te laten stralen. Een extra service voor de kapper die met Total Color werkt zonder extra moeite of kosten.”

 

Sacha Beuk heeft haar ervaring als visagist, stylist en kleuradviseur ingezet voor de ontwikkeling van Total Color. Haar kennis en passie voor kleuren werd verrijkt door samenwerking met Christian Dior, L’Oréal hair division, Cosmopolitan, vakblad Kleur&Stijl, Catherine Keyl en televisieprogram- ma’s zoals ‘Looking Good’. Jarenlange samenwerking met kappers als Olaf van den Wildenberg, Bob Jansen, Piet Jan Duivenvoorde en andere prominente kopstukken hebben bijgedragen aan het perfectioneren van Total Color.