Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
 

Haarkleuradvies in 2 stappen

Haarkleuradvies in 2 stappen

In deze Top Hair de eerste serie van een reeks waar wordt uitgelegd welk effect de ondertoon van de huid en de helderheid van de oogkleur heeft op een haarkleuradvies. Beide uitkomsten zijn van groot belang voor een verfijning in het haarkleurkarakter.

#1 Mooi rood is niet lelijk

Marian wordt in twee stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Marian heeft blauwe ogen en haar natuurlijke haarkleur is donkerblond.

Stap 1 haarkleuradvies total color voor kappers

Stap 1: De ondertoon van de huid wordt bepaald met behulp van drie kleurstalen. Door de onder- toon te kennen, kan het hoofdkarakter van de haarkleuring worden gekozen.

Stap 2 haarkleuradviesStap 2: Bepaalt of de klant hoog of laag contrast kan dragen waarbij de helderheid van de oog- kleur een rol speelt. Met contrast worden zowel lichte als donkere kleuren bedoeld als intensieve kleuren. Door kennis te hebben van de mate van contrast kan het tweede kleurkarakter van de haarkleur worden vastgesteld.

Conclusie: Marian behoort tot de middengroep en kan goed contrast dragen in de haarkleur.

De wens van Marian is een sprekende kleur. Uit de analyse is gebleken dat een intensieve haarkleur mooi matcht bij haar uitstraling.

Foto 1 haarkleuradvies total color
Het hoofdkarakter van deze kleur is koper (warm) en het tweede kleurkarakter is rood. Door het warme hoofdkarakter van deze haarkleur oogt de huid geel en de oogkleur flets.
Conclusie: De kleur is wel intensief, maar mist het juiste hoofdkarakter.

Foto 2 haarkleuradvies total color
Ondanks dat het hoofdkarakter (rood) bij de middengroep past, bevat de kleur teveel violet (koel) waardoor de huid grauw oogt en de totale uitstraling levendigheid mist.
Conclusie: Het hoofdkarakter is goed, maar doordat het tweede kleurkarakter te koel is en intensiviteit mist, is de uitstraling minder in harmonie.

Foto 3 haarkleuradvies total color
Het haar is gekleurd met een dubbel rood (6.66). Zowel het hoofdkarakter als het tweede kleurkarakter sluiten aan bij de uitkomst van de analyse. De huid oogt fris en de oogkleur wordt versterkt.
Conclusie: Deze haarkleur past bij de ondertoon van de huid en de mate van contrast. Deze rode haarkleur versterkt de uitstraling van Marian. Tevens blijkt dat koele haartinten of warme koperkleuren bij blauwe ogen, omdat dit complementair is aan blauw, niet altijd de juiste keuze.

 

Artikel: Top Hair International
Concept: Sacha Beuk Total Color
Haar: Joyce Farla & Sharon Knapen Mowan Benelux
Producten: Phair Pure Shades Megix
Visagie: Marion Edens Delilah
Foto’s: Monica Stuurop
Tekst: Carla van den Puttelaar