Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
 

Laat je kleur spreken door contrast

Laat je kleur spreken door contrast

Met Total Color geef je een haarkleuradvies in 2 stappen. Laat je kleur spreken door contrast.

In deze Top Hair de tweede serie van een reeks waar wordt uitgelegd welk effect de ondertoon van de huid en de helderheid van de oogkleur heeft op een haarkleuradvies. Beide uitkomsten zijn van groot belang voor een verfijning in de keuze van het kleurkarakter van de haarkleuring.

Monique wordt in twee stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Monique heeft bruine ogen en haar natuurlijke haarkleur is middenblond met een grijspercentage.

Stap 1:

De ondertoon van de huid wordt bepaald met behulp van drie kleurstalen. Door de ondertoon te kennen, kan het hoofdkarakter van de haarkleuring worden gekozen.

 

Stap 2:

Bepaalt of de klant hoog of laag contrast kan dragen, de helderheid van de oogkleur speelt hierbij een rol. Met contrast worden zowel lichte als donkere kleuren bedoeld als intensieve kleuren. Door kennis te hebben van de mate van contrast kan het tweede kleurkarakter van de haarkleur worden vastgesteld.

Conclusie:

Monique behoort tot de middengroep en kan goed contrast dragen in de haarkleur.

De wens van Monique is verschillende blondtinten met een natuurlijk resultaat. Uit de analyse is gebleken dat zowel warme als koele kleuren én contrast (meer dan 3 kleurhoogte verschil in 1 coupe) haar uitstraling nog meer zullen versterken.

 

Een warme kleur

Het hoofdkarakter van deze kleur is koper (warm). Als eerste indruk oogt het misschien mooi, echter als we kritisch kijken is te zien dat de huid gelig oogt en er te weinig contrast tussen haarkleur, huid en ogen is. De roodhuid in de huid wordt extra geaccentueerd.


Conclusie: De haarkleur is te warm en er is geen contrast

 

Een koele kleur

Het contrast is hier wel aanwezig, echter de haarkleur is te koel. Door de koele haartinten in zowel de aanzet als de highlights, oogt de huid grauw en onrustig.


Conclusie: De kleuren zijn te koel.

 

Een midden kleur

De donkere aanzet met de highlights in koele, midden en warme tinten zorgen voor contrast en de huid behoudt zijn frisse uitstraling.


Conclusie: Door de donkere aanzet komen de highlights goed tot hun recht. Het gecreëerde contrast versterkt de kleur van de ogen en de gehele uitstraling van Monique. Het eindresultaat sluit aan bij haar wens.

TIP

Contrast in het haar is op meerdere manieren te creëren. In de Top Hair van mei is met intensieve haarkleuren contrast gecreëerd t.o.v. de huid. In deze editie is contrast gecreëerd t.o.v. de huid door te spelen met verschillende kleurhoogten (donker en licht).