Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Not Found"]
 

The power of pastel

The power of pastel

Klik op de titel en lees het artikel uit Top Hair

In deze Top Hair de derde serie van een reeks waar wordt uitgelegd welk effect de ondertoon van de huid en de helderheid van de oogkleur heeft op een haarkleuradvies. Beide uitkomsten zijn van groot
belang voor een verfijning in de keuze van het haarkleurkarakter.

Melissa wordt in twee stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Melissa heeft blauwe ogen en haar natuurlijke haarkleur is middenblond.

Stap 1:

De ondertoon van de huid wordt bepaald met behulp van drie kleurstalen. Door de onder- toon te kennen, kan het hoofdkarakter van de haarkleuring worden gekozen.

Stap 1 haarkleuradvies in 2 stappen pastel

Stap 2:

Stap 2 bepaalt of de klant hoog of laag contrast kan dragen waarbij de helderheid van de oog- kleur een rol speelt. Met contrast worden zowel lichte als donkere kleuren bedoeld als intensieve kleuren. Door kennis te hebben van de mate van contrast kan het tweede kleurkarakter van de haarkleur worden vastgesteld.

Stap 2 haarkleuradvies in 2 stappen pastel

Conclusie: Melissa behoort tot de middengroep en kan goed contrast dragen in de haarkleuren en contrast met haarkleur en huidskleur creëren.

De wens van Melissa is een lichte pastel in één kleur. Uit de analyse is gebleken dat een pasteltint die zowel koele als warme pigmenten bevat mooi matcht bij haar uitstraling.

Warm

Het hoofdkarakter van deze kleur is goud (warm). Het warme hoofdkarakter van deze pasteltint maakt de huid geel en heeft te weinig contrast tussen haarkleur en huid en oogt het geheel uitdrukkingsloos.

Warm haarkleuradvies pastel

Conclusie: Het hoofdkarakter is te warm.

Koel

Het hoofdkarakter van deze kleur is lavendel (koel). Door het koele hoofdkarakter van deze haarkleur oogt de huid grauw en onrustig.

Koel haarkleuradvies pastel
Conclusie: De kleur is te koel.

Midden

Het haar is gekleurd met een natuurlijk blond en sluit aan bij de uit- komst van de analyse. De huid oogt fris en de oogkleur wordt versterkt.

Midden haarkleuradvies pastel

Conclusie: Deze haarkleur past bij de ondertoon van de huid en sluit aan bij de wens van Melissa.

Melissa kan ook meer contrast dragen in één haarkleur. Om het verschil te laten zien is het haar ook gekleurd met een Strawberry blond waarin de kleuren Pink en Peach in painting techniek zijn aangebracht. De Strawberry blond versterkt nog meer de uitstraling van Melissa.

Tevens blijkt dat koele haartinten, niet altijd het beste zijn bij blauwe ogen.