Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Not Found"]
 

Ton sur Ton gekleurd

Ton sur Ton gekleurd

Klik op de titel en lees het artikel uit Top Hair

In deze Top Hair de vierde serie van een reeks waar wordt uitgelegd welk effect de ondertoon van de huid en de helderheid van de oogkleur heeft op de geadviseerde haarkleur. Deze methode biedt een verfijning in de keuze van het haarkleurkarakter.

Sacha wordt in 2 stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Sacha heeft bruin/groene ogen en haar natuurlijke haarkleur is donkerblond.

Stap 1:

De ondertoon van de huid wordt bepaald met behulp van drie kleurstalen. Door de ondertoon te kennen, kan het hoofdkarakter van de haarkleuring worden gekozen.
Sacha wordt in 2 stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Sacha heeft bruin/groene ogen en haar natuurlijke haarkleur is donkerblond.

haarkleuradvies sacha beuk stap 1

Stap 2:

Bepaal of de klant een hoog of laag contrast kan dragen, de helderheid van de oogkleur speelt hierin een rol. Met contrast worden zowel lichte als donkere kleuren bedoeld als intensieve kleuren. Door kennis te hebben van de mate van contrast kan het tweede kleurkarakter van de haarkleur worden vastgesteld.

haarkleuradvies sacha beuk stap 2

Conclusie
Sacha behoort tot de warme groep en is mooi met een laag contrast, een ton sur ton kleuring is een goed advies.

Het kleuradvies in werking

De wens van Sacha is verschillende bruine tinten met een natuurlijk effect.

De Koele kleur

Het hoofdkarakter van deze kleur is as op een kleurhoogte 5. Het koele hoofdkarakter maakt de huid flets en de donkere kleur tekent het gezicht onnodig.

Sacha beuk koel haarkleuradvies

Conclusie: De haarkleur is te koel en te donker.

De Midden kleur

Het hoofdkarakter van deze kleur is natuur op een kleurhoogte 5 met toevoeging van goud. Het toegevoegde goud matcht beter bij de huid, maar heeft nog te weinig warmte. In combinatie met de te donkere kleurhoogte “tekent” het eindresultaat teveel in het gezicht.

Sacha beuk midden haarkleuradvies

Conclusie: De haarkleur bevat te weinig warmte en is te donker.

De Warme kleur

Het hoofdkarakter goud en toegevoegde kleur koper zijn beide warm. Deze haarkleuring matcht bij de huid en maakt de uitstraling warm en zacht.

Sacha Beuk warm haarkleuradvies
Conclusie: De haarkleur is warm en past bij de ondertoon van de huid en is niet te donker. Zie ook pagina 84.

Het haar is gekleurd met een basis van goudkoper met highlights in verschillende warme tinten die qua kleurhoogte dicht bij elkaar liggen (ton sur ton). Door de ton sur ton kleuring is het contrast laag en komen de ogen van Sacha het mooiste uit.

TIP: Kleurhoogte en kleurkarakter zijn van groot belang bij een haarkleuradvies voor vrouwen boven de 50.