Total Color by Sacha Beuk

06 519 882 80

Vragen? Stel ze gerust

[contact-form-7 404 "Not Found"]
 

Top Hair: Gekleurde Krullen

Top Hair: Gekleurde Krullen

Klik op de titel en lees het artikel uit Top Hair

In deze Top Hair de vijfde serie van een reeks waar wordt uitgelegd welk effect de ondertoon van de huid en de helderheid van de oogkleur heeft op de geadviseerde haarkleur. Deze methode biedt een verfijning in de keuze van het haarkleurkarakter.

Steffanie wordt in 2 stappen geanalyseerd met de Total Color teststalen, waarmee zowel het kleurkarakter wordt vastgesteld als de intensiteit en mate van contrast van de haarkleur. Zij heeft roodbruine ogen en haar natuurlijke haarkleur is middenbruin.

Stap 1:

De ondertoon van de huid wordt bepaald met behulp van drie kleurstalen. Door de ondertoon te kennen, kan het hoofdkarakter van de haar- kleuring worden gekozen.

Stap 2:

Bepaal of de klant een hoog of laag con- trast kan dragen, de helderheid van de oogkleur speelt hierin een rol. Met contrast worden zowel lichte als donkere kleuren bedoeld als intensieve kleuren. Door kennis te hebben van de mate van contrast kan het tweede kleurkarakter van de haarkleur worden vastgesteld.

Haarkleur advies total color in 2 stappen krullen

Conclusie: Steffanie behoort tot de warme groep en een ton sur ton kleuring zal haar natuurlijke uitstraling versterken.

 

De kleuren in werking

De wens van Steffanie is van een zomerlook naar een meer winterse uitstraling waarbij haar natuurlijke krul wordt geaccentueerd.

 

Kleur 1
Het hoofdkarakter van de haarkleuring is koelbruin op kleurhoogte 6. Deze tint is gebruikt bij de aanzet en langs de haarcontouren van het gezicht. Voor de highlights wordt een asblond gebruikt op een kleurhoogte 9. De huid oogt flets en veroorzaakt een onrustig beeld.


Conclusie: De contouringtechniek versterkt haar gezichtsvorm, maar de haar- kleuren zijn te koel en het contrast te groot.

 

Kleur 2
Het hoofdkarakter van de haarkleuring natuurlijkbruin heeft een kleurhoogte 6 en wordt gecombineerd met folies in de kleuren natuurlijk blond en natuurlijklichtbruin op een kleurhoogte 9. Het eindresultaat van de kleuring matcht beter bij de huid, maar de gebruikte haartinten zijn niet warm genoeg. De huid oogt nog onrustig en vaal.


Conclusie: De haarkleuren mogen nog warmer zijn.

 

Kleur 3
De warmchocoladebruin op kleurhoogte 5 is gebruikt voor de aanzet en de contouren. Met een free hand paintingtechniek wordt caramelbruin (warm) met kleurhoogte 7 aangebracht op de lengte en punten. Het kleurhoogte verschil (contrast) van de aanzet t.o.v. de lengte en punten is twee kleurhoogten.

Conclusie: De warme kleuren matchen bij het pigment van de huid. De countouringtechniek en het juiste contrast in lengte en punten zorgen dat de huid rustiger oogt. De oogkleur wordt nu versterkt.

TIP: De huidstructuur is van invloed op het contrast. In de volgende editie van Top Hair die ook hier op de website gepubliceerd wordt gaan we hier dieper op in.